Face your Book – trezește EROUL din tine !

 

Educatie non-formala la poalele Tampei- Asociatia Edu For All implementeaza un nou proiect de educatie non-formala dedicat tinerilor din Brasov.

Proiectul Face your Book – trezeste EROUL din tine ! isi propune sa creeze conditiile optime in care liceenii brasoveni sa-si constientizeze potentialul, sa-si activeze resursele interioare si sa devina proactivi in demersul alegerii unei rute profesionale.

La baza acestui program de autocunoastere prin interactiune, in vederea indentificarii pasiunilor si orientarii profesionale, sta principiul invatarii experientiale, astfel ca fiecare obiectiv de invatare va fi atins prin metode de lucru specifice educatiei non-formale.

Prin acest proiect, echipa Edu for All isi doreste sa ofere liceenilor o oportunitate de dezvoltare personala, vizand sa contribuie la cresterea increderii in fortele proprii, la dezvoltarea proactivismului si a abilitatilor de lucru in echipa.

Proiectul Face your Book – trezeste EROUL din tine ! este impartit in 10 intalniri, a cate 2 ore fiecare, cu o prima intalnire de prezentare si de motivare. Sub motto-ul ”Facebook less – Face your Book” liceenii vor avea prilejul sa dea ”like” punctelor lor forte, invatarii prin actiune, lucrului in echipa, curajului de a gresi, vietii offline si sa-si imbunatateasca punctele slabe, atitudinea proactiva si disponibilitatea de a impartasi resurse. Toate cele 10 intalniri (Like yourself, Like making mistakes, Like what you like, Like learning, Like action, Like playing, Like your team, Like sharing, Like life, Enjoy the ride) sunt concepute ca activitati de invatare individualizate, cu un puternic caracter pragmatic, menit sa ofere suportul pentru planificarea traseului educational si profesional al liceenilor anului 2013.

Intalnirile vor avea loc saptamanal, cu grupe de maxim 10 liceeni, care vor fi incurajati ca pe durata desfasurarii proiectului, sa realizeze individual un produs* (*insemnand orice obiect/activitate/actiune, din orice domeniu de activitate) in concordanta cu interesele lor si sa participe activ la realizarea unui produs colectiv cu impact asupra comunitatii.

”Proiectul a fost conceput in acord cu viziunea conform careia scopul educatiei este actiunea, nu cunoasterea, astfel ca liceenii vor fi incurajati sa inceapa <<sa profeseze>> in domeniul spre care doresc sa se orienteze. De exemplu, cel care vrea sa urmeze cursurile facultatii de jurnalism va fi spijinit sa-si scrie articolele si sa le publice intr-o revista online, conceputa de colegii sai care doresc sa devina antreprenori in domeniul publicistic. Ne dorim ca Face your Book – trezeste EROUL din tine ! sa devina un laborator de viata – liceeni sa aiba posibilitatea de a experimenta in mod concret optiunile educationale si profesionale, putand apoi sa decida daca vor urma traseul pe care si l-au imaginat sau daca este necesar sa-si schimbe directia initiala.” – Facilitator Carmen Campean.

Primul liceu care se va bucura de beneficiile proiectului Face your Book – trezeste EROUL din tine ! este Colegiul Grigore Antipa, unde echipa Edu For All a gasit sprijin in conducere.

 

 

 

 


Feb 18, 2013 | Category: Blog | Comments: 1

 

One Response to “Face your Book – trezește EROUL din tine !”


Leave a Reply

bottom