Ultimele produse:

view all our products

 

Our News


 • 10
  Dec 2014
  Final de campanie”Ajuta-i pe copii sa-si coloreze universul”

  Campania „Ajuta-i pe copii sa-si coloreze universul” a luat sfarsit. Donatiile primite au ajuns la copiii din comuna Augustin atat de la gradinita, cat si la scoala primara numai cu ajutorul vostru! Multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi: Libraria St. O. Iosif Str. Muresenilor nr 14 Libraria Humanitas Brasov Casa cu fresce, [...] • 27
  Oct 2014
  Dezvoltare personala in ISTORIE SENZORIALA prin teatru labirint

  Ce? Dezvoltare personala prin metoda teatrului labirint in cadrul unui program de formare de 4 zile.  Prin intermediul proiectului “Istorie senzoriala” vom recrea experiente din istoria orasului Brasov, pe care tinerii le pot experimenta si analiza prin propriile simturi, plasandu-i astfel intr-o calatorie in timp, in sine. Despre proiect Prin intermediul proiectului “Istorie senzoriala” ne [...] • 11
  Jul 2014
  Campania “Ajuta-i pe copii sa-si coloreze universul”

  In 31 iulie se sfarseste Campania de strangerea creioanelor colorate pentru copiii defavorizati! Puteti sa donati creioane colorate pentru cei 50 de copii de la Gradinita Augustin la urmatoarele organizatii ce ne sprijina cauza: Librariile Ralu-Strada Muresenilor 12 Carturestiti Brasov-Piaţa Sfatului, nr 20 Libraria Humanitas Brasov-Casa cu fresce, Piata Sfatului 16 Libraria St. O. Iosif-Str. [...]


Location

Contact

office@eduforall.ro 0722 593357 0745 357942


Final de campanie”Ajuta-i pe copii sa-si coloreze universul”

Campania „Ajuta-i pe copii sa-si coloreze universul” a luat sfarsit. Donatiile primite au ajuns la copiii din comuna Augustin atat de la gradinita, cat si la scoala primara numai cu ajutorul vostru!

Multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi:

Libraria St. O. Iosif Str. Muresenilor nr 14
Libraria Humanitas Brasov Casa cu fresce, Piata Sfatului 16
Okian Casa cu fresce, Piata Sfatului 16
Carturesti Brasov Piaţa Sfatului, nr 20
Ceai et caetera Str. Latina nr. 15
ReCreativ- Magazinul hobby-urilor Str. Mihail Sadoveanu nr.9 (in centru, cladirea Romtelecom)
Galeria Creativ A. Hirsher / Ceai si Creativitate. Str Apollonia Hirscher nr 10 si Ioan Cuza nr 24
@Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei Str. Nicolae Balcescu 56
@Libraria Ralu Strada Muresenilor 12
@Teatrul Arlechino-Str. Apollonia Hirscher nr. 10
@Bistro de l’Arte-Piata Enescu, nr. 11 bis
@Open heart-Strada Michael Weiss 18

Multumim ca ati fost alaturi de noi! O comunitate cu adevarat prietenoasa ce ne-a sustinut de-a lungul proiectului cu numeroase donatii! Happy Moms

Multumim gradinitelor care ne-au sprijinit! Doamnele directoare si educatoare au primit cu bucurie acest proiect si l-au transmis mai departe!
@Gradinita 24 Brasov
@Gradinita 28 Brasov
Gradinita Nr. 33 , Brasovasov
Gradinita 2 Brasov
Gradinita cu Program Prelungit nr. 3 Brasov
Gradinita Predeal
Gradinita Codlea
@Gradinita Program Prelungit 5 Brasov
Gradinita”Primii pasi”Brasov
Gradinita nr. 21 “Cetatea Prichindeilor” – Brasov

Mai multe imagini regasiti accesand link-urile de mai jos

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=835769543133052&id=120414248001922

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=835785779798095&id=120414248001922

Alaturi de noi au fost parteneri de incredere si persoane cu adevarat solidare! Va multumim!

 

 

 

Dezvoltare personala in ISTORIE SENZORIALA prin teatru labirint

Ce?

Dezvoltare personala prin metoda teatrului labirint in cadrul unui program de formare de 4 zile.  Prin intermediul proiectului “Istorie senzoriala” vom recrea experiente din istoria orasului Brasov, pe care tinerii le pot experimenta si analiza prin propriile simturi, plasandu-i astfel intr-o calatorie in timp, in sine.

Despre proiect

Prin intermediul proiectului Istorie senzoriala” ne dorim formarea abilitatilor de construire a contextelor de invatare nonformala, utilizand metoda teatrului labirint, crearea premiselor autoreflectiei, evaluarea realitatii din perspectiva senzoriala si dezvoltarea interesului tinerilor spre istorie, cultura, reinvierea unui moment din istoria Brasovului si transformarea unei file de istorie in experienta senzoriala prezenta, utilizand activitati specifice educatiei nonformale.

Cine organizeaza?

Asociatia Edu For All impreuna cu Muzeul de Istorie Brasov, proiect finantat de Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana de Sport si Tineret Brasov.

Cui se adreseaza proiectul?

20 tineri proveniti din diverse medii culturale din judetul Brasov, cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 ani, elevi, studenti sau tineri antreprenori care sunt deschisi in exprimentarea diverselor contexte culturale transpuse in senzorial, in special a unei franturi de istorie adusa in prezent prin intermediul teatrului senzorial, o metoda de educatie  nonformala.

Cand?

30.10.2014- 02.11.2014, 25 ore in total, intervalul orar va fi comunicat persoanelor selectate.

Despre formator

“Numele meu este Andrei Bold. M-am nascut in Hunedoara si am 33 de ani. Am absolvit facultatea de Psihologie in Timisoara. In timpul facultatii am inceput sa fac voluntariat in asociatii de psihologie si tineret.

Am urmat cursurile scolilor de Programare Neuro-Lingvistica, Analiza tranzactionala,Hipnoza Eriksoniana si Psihoterapie integrativa. Am lucrat ca si psiholog psihoterapeut in centrul de dezvoltare personala SistemPsi, in centrul NLP Charta, in Centrul pentrul pentru femei victime ale violentei “Casa Cristina” , in cadrul Penitenciarului Barcea Mare.

Am infiintat si coordonat grupul de creativitate Atlantis2, Asociatia pentru Programare Neuro-Lingvistica –filiala Timisoara, Asociatia Culturala zbor, atitudine, multiculturalitate din Hunedoara.In prezent conduc grupul de initiativa pentru dezvoltarea centrului Restart din Deva si activez ca voluntar in cateva ONG-uri din tara si strainatate.

Pasiunea pentru explorarea sinelui am avut-o dintotdeauna.Privesc  omul ca pe un complex de experiente ce afla intr-o dezvoltare dinamica si contiuna. Cred ca trecutul si viitorul iau viata in imaginatie si depind in totalitate de energia personala pe care o investim. Cred ca prezentul este timpul real si in el ne manifestam cu adevarat.

Imi imaginez ca fiecare om se afla in procesul de intalnire cu sine insusi in fiecare clipa. Fiecare oportunitate ce ne este oferita  in viata, este potrivita si  duce  la final la un singur rezultat-autocunoasterea. Va invit sa exploram, impreuna, ce insemna procesele teatrului labirint, si sa descoperim ce inseamna unicitatea fiecaruia prin prisma observatorului.”

Cat costa?

Costul de participare este 0 lei pentru persoanele selectate fiind un proiect finantat de MTS prin DJST Brasov.

Unde?

In Brasov, locatia va fi transmisa persoanelor selectate.

Unde ma inscriu?

https://docs.google.com/forms/d/1rFJD0usgG6Hcy7rFrE_Nt2-26scmmqfJFEJ8X_gHC_c/viewform

Despre metoda teatrului labirint

Conceptul de teatrul senzorial – labirint a aparut in anii ’90 si isi are radacinile in „Teatrul Opresatilor” al lui Augusto Boal si in lucrarile antropologului teatral Enrique Vargas. Aceasta forma de teatru este conceptualizata de regizorul galez Iwan Brioc si se defineste in mod special prin interactiunea directa si constanta cu spectatorul. In timpul unei reprezentatii de teatru labirint, spectatorul este personajul principal din poveste si este provocat sa experimenteze diverse stari emotionale care traseaza un labirint interior, specific fiecarui participant.

Aceasta tehnica performativa permite spectatorului sa devina parte dintr-o constructie labirintica, un cadru definit si, in general, cu o anumita tematica, creat de un grup de constructori. Scopul sau este sa ajute dezvoltarea imaginatiei, sa inlesneasca retrairea unor sentimente sau crearea altora, la diverse intensitati.

Este o formula de teatru prin care spectatorul experimenteaza, de-a lungul parcurgerii constructiei, diverse etape care se relationeaza logic, afectiv, mental, psihologic etc. cu experientele personale. Parcurgerea traseului fizic sustine si parcurgerea labirintului interior, al trairilor, sentimentelor si amintirilor, scopul intregului experiment fiind sensibilizarea spectactorului – participant, care este introdus individual in sistemul creat.

Spectatorii care trec prin labirint sunt expusi unor “portaluri senzoriale” care ii ajuta sa isi intensifice simturile de-a lungul calatoriei, sa le trezeasca amintiri si sa ii ajute sa le retraiasca.

Pentru a putea fi inteles pe deplin, teatrul labirint trebuie experimentat, trait, simtit. Este o metoda performativa si participativa, care presupune implicarea directa a spectatorului in experienta culturalo- istorica propusa, prin parcurgerea unui traseu alcatuit dintr-o succesiune de momente dezvoltate, pe tema istoriei  si a culturii locale, specifica cetatii Brasovului. Se pot distinge doua categorii de actori: participantii (beneficiarii indirecti) (asa-zisii spectatori) si constructorii de labirint (beneficiarii directi). Constructorii sunt cei care stabilesc structura calatoriei: traseul si momentele care urmeaza a fi experimentate, dar participantii – trecand de la un constructor de labirint la altul – sunt cei care o resimt si o personalizeaza: se creeaza simultan un labirint interior, al trairilor, al sentimentelor, al amintirilor; este o calatorie inapoi spre tine insuti.

Teatrul labirint este o metoda prin care participantii pot invata sau isi pot aminti lucruri despre ei, in timpul calatoriei.

Teatru labirint in Istorie senzoriala

Reactivarea emotiilor si a creativitatii eului interior, conexiune cu dimensiunea culturala si istorica a orasului Brasov.

Impactul este generat de scopul labirintului, de grupul care construieste labirintul si de grupul caruia ii este destinat. Etapele pentru generarea impactului sunt:  crearea echipei, care porneste de la individ si ajunge la un suflu comun, dezvoltarea creativitatii, comunicarii si a tolerantei; realizarea unui circuit efemer care capaciteaza energii si atinge spectatorii si comunitatea; transmiterea mesajului de constientizare a specificului istoric, cultural local.

Acest proces interactiv produce o schimbare in modul de reprezentare a realitatii si de perceptie a propriei persoane, conducand la o noua constientizare a acesteia, in context cultural si istoric, create de parteneriatul cu Muzeul de Istorie Brasov.

Odata recreata o fila a istoriei locale in cadrul spectacolului de teatru labirint, tinerii participanti, atat ca beneficiari directi cat si indirecti, ajung sa experimenteze la nivel senzorial o etapa din istoria cetatii Brasovului, intrand in contact cu stilul de viata al acelui timp, si pot intelege valoarea culturala istorica si locala, pot percepe prezentul traind intr-un alt timp si readucandu-l la viata prin propriile emotii traite si experimentate in cadrul spectacolului de teatru labirint.

Prin intermediul activitatilor din proiect, tinerii pot percepe si simti o parte din istoria locala intr-un mod inedit, o pot crea chiar ei, o pot intege, pot dezvolta valorile culturale personale.

In cadrul proiectului „Istorie senzoriala”, cei 20 de tineri selectati pentru cursul de formare, vor fi initiati in utilizarea metodei teatrului labirint.

Resursele utilizate pentru realizarea spectacolelor sunt exact oamenii din cadrul trainingului, ei luand rolul de constructori care, prin propria lor imaginatie construiesc povestea in care patrunde spectatorul, tinand cont de specificul cultural si istoric al proiectului.

Prin activitatile din cadrul cursului de formare se vor atinge indicatorii calitativi amintiti in cadrul prezentei cereri de finantare.

La finalul proiectului, tinerii participanti isi vor fi dezvoltat abilitatile de comunicare, interrelationare, lucru in echipa, creativitate si eficienta  a utilizarii resurselor materiale  existente, constintizand astfel la nivel personal nevoia experimentarii senzoriale a unei file din istoria locala a Brasovului.

O descriere a metodei poate fi vizualizata accesand:

https://www.youtube.com/watch?v=bz_UrPTy4XQ

Pentru informatii suplimentare

Madalina Ursu

Coordonator proiect

0722 59 33 57

 

Campania “Ajuta-i pe copii sa-si coloreze universul”

In 31 iulie se sfarseste Campania de strangerea creioanelor colorate pentru copiii defavorizati!

Puteti sa donati creioane colorate pentru cei 50 de copii de la Gradinita Augustin la urmatoarele organizatii ce ne sprijina cauza:
Librariile Ralu-Strada Muresenilor 12
Carturestiti Brasov-Piaţa Sfatului, nr 20
Libraria Humanitas Brasov-Casa cu fresce, Piata Sfatului 16
Libraria St. O. Iosif-Str. Muresenilor nr 14
Okian-str. Muresenilor nr. 1
Open Heart – Ceainarie Brasov-Strada Michael Weiss 18
Ceai et caetera-Str. Latina nr. 15
Bistro de l’Arte-Piata Enescu, nr. 11 bis
Teatrul Arlechino Brasov-Str. Apollonia Hirscher nr. 10
ReCreativ- Magazinul hobby-urilorStr. Mihail Sadoveanu nr.9 (in centru, cladirea Romtelecom)
Facultatea de Psihologie și Științele Educației-Str. Nicolae Balcescu 56
Galeria Creativ A. Hirsher / Ceai si CreativitateStr Apollonia Hirscher nr 10 si Ioan Cuza nr 24

Toti acestia va asteapta sa donati creioane colorate. Le multumim ca sunt solidari si impreuna cu Happy Moms sigur vom face o schimbare in lumea inocentei!

 

Campania “Ajuta-i pe copii sa-si coloreze universul”

Campania de strangere de creioane se bucura de sprijin si in Bucuresti. Multumim Vlad si amicilor pe care i-ai implicat!

 

Campania “Ajuta-i pe copii sa-si coloreze universul”

Culoarea inseamna speranta. Doneaza creioane colorate la partenerii din Brasov.

 

Campania “Ajuta-i pe copii sa-si coloreze universul”

Puteti sa donati creioane colorate pentru cei 50 de copii de la Gradinita Augustin la urmatoarele organizatii ce ne sprijina cauza:
Librariile Ralu-Strada Muresenilor 12
Carturestiti Brasov-Piaţa Sfatului, nr 20
Libraria Humanitas Brasov-Casa cu fresce, Piata Sfatului 16
Libraria St. O. Iosif-Str. Muresenilor nr 14
Okian-str. Muresenilor nr. 1
Open Heart – Ceainarie Brasov-Strada Michael Weiss 18
Ceai et caetera-Str. Latina nr. 15
Bistro de l’Arte-Piata Enescu, nr. 11 bis
Teatrul Arlechino Brasov-Str. Apollonia Hirscher nr. 10
ReCreativ- Magazinul hobby-urilorStr. Mihail Sadoveanu nr.9 (in centru, cladirea Romtelecom)
Facultatea de Psihologie și Științele Educației-Str. Nicolae Balcescu 56
Galeria Creativ A. Hirsher / Ceai si CreativitateStr Apollonia Hirscher nr 10 si Ioan Cuza nr 24

Toti acestia va asteapta sa donati creioane colorate. Le multumim ca sunt solidari si impreuna cu Happy Moms sigur vom face o schimbare in lumea inocentei!

Campania “Ajuta-i pe copii sa-si coloreze universul”

Campania de strangere a creioanelor colorate pentru cei 50 de copii de la Gradinita Augustin este in plina desfasurare si mai mult decat atat, ne bucuram de sprijinul si deschiderea urmatoarelor organizatii care se alatura acestei cauze (unde puteti dona creioane colorate):
Bistro de l’Arte-Piata Enescu, nr. 11 bis
Librariile Ralu -Strada Muresenilor 12
Carturesti Brasov- Piaţa Sfatului, nr 20
Libraria Humanitas Brasov- Casa cu fresce, Piata Sfatului 16

Multumim Asociatiei Happy Moms si tuturor celor care ati raspuns pozitiv apelului nostru si care ati ales sa sustineti aceasta campanie!

 

Campania “Ajuta-i pe copii sa-si coloreze universul”

Copiii au nevoie sa coloreze, insa nu toti au posibilitatea financiara de a-si achizitiona aceste creioane.

Asociatia Edu For All impreuna cu Asociatia Educatoarelor din Romania dau startul unei campanii de strangere a creioanelor colorate necesare copiilor din Augustin, judetul Brasov.

 

 

 

De la copii pentru copii

In luna mai 2014, prin implicarea Grupei Mijlocii B “Prietenii lui Tweety”, îndrumați de dna prof. Ruxandra Laura Bilinschi și prof. Ana- Maria Molnar, dir.prof. Rodica Albu, de la Grădinița cu PP nr. 34 Brașov, prin bunăvoința părinților și a copiilor, cu sprijinul Asociației Edu For All și a SC Yolans Com SRL, copiii de la Gradinita Augustin din judetul Brasov, au primit caiete de colorat, creioane colorate, precum si alte rechizite necesare in realizarea activitatilor ludice.

 

Multumim pe aceasta cale tuturor persoanelor implicate in cadrul evenimentului de creare a sanselor copiilor din Augustin de a avea materiale necesare desfasurarii activitatii didactice.

Mai multe poze pot fi vizualizate aici.Dizabilitatea= ”amprentă personală”.Educație pentru diversitate.

 

Începând cu data de 14.04.2014, Asociația Edu For All va iniția în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Centrul de Informare, Consiliere și Orientare al Carierei- C.I.C.O.C. din cadrul Universității Transilvania din Brașov proiectul Dizabilitatea= amprentă personală”.Educație pentru diversitate.

Proiectul își propune să dezvolte în rândul studenților Facultății de Psihologie și Științele Educației, din cadrul Universității Transilvania din Brașov capacitatea de a comunica cu persoanele cu dizabilități, capacitate esențială pentru aceștia, viitori specialiști în domeniul psihopedagogiei speciale sau cadre didactice înt-un sistem de învațământ ce dorește să respecte tot mai mult principiul educației pentru toți și al normalizării vieții persoanelor cu cerințe speciale.

Noutatea acestui proiect constă în faptul că studenții vor avea ocazia de a interacționa direct cu două persoane cu dizabilități fizice din cadrul Asociației Edu For All, care iși vor prezenta propriile povești de viață cu privire la socializarea primară, secundară și terțiară și vor răspunde întrebărilor și curiozităților pe care aceștia le pot avea cu privire la viața unor persoane cu dizabilități, pentru a conștientiza faptul că dizabilitatea face parte din diversitatea umană.

Date de contact:

Alexandra Negoiță- coordonator proiect

Tel: 0737907732

E-mail: alexandra.negoita26@yahoo.com

 

 

bottom